Connect with us

Парламент

Телевизията на Слави спира да излъчва ИТН от парламента! Нямали по 100 лева на ден завалиите

Published

on

Тв 7/8 спира прякото излъчване на пленарните заседания на Народното събрание, тъй като БНТ е вдигнала драстично цената на тв сигнала, съобщиха от медията на фейсбук страницата си.

“Скъпи приятели, поради драстично и едностранно променени условия от страна на БНТ за ползване на сигнал за пряко излъчване на пленарните заседания на Народното събрание на този етап 7/8 TV прекратява преките излъчвания до постигане на ново споразумение. В най-скоро време излъчването ще бъде възстановено, за повече информация можете да следите нашата програма”, пишат от телевизията на Слави Трифонов.

“Променихме цената, тъй като разходите са ни големи, а това са държавни пари. Същевременно и бюджетът ни бе намален”, обясни генералният директор на БНТ Емил Кошлуков. По думите му досега обществената телевизия е предоставяла на 7/8 сигнал от пленарните заседания за 100 лв. на ден. Същевременно по тарифата на БНТ, публикувана на сайта ѝ, той струва по 160 лв. на час.

“Сигналът може да се ползва безплатно от всички, но е брандиран с логото на БНТ. Когато обаче е без лого, т.нар. чист сигнал, се плаща. Би Ти Ви и Нова тв също плащат за чист сигнал”, обясни Кошлуков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени