Connect with us

Fake Harvard

Асен се взе на сериозно! Седна в премиерския стол и на българския народ му се стъжни

Published

on

Министърът на финансите Асен Василев седна в премиерския стол, макар и само за едно заседание. Министерският съвет се събра извънредно, за да приеме данъчните закони.

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел заминаха на посещение в Израел. Скорошна промяна в закона позволява заседание на кабинета да води министър, а не единствено вицепремиер.

Извънредното заседание даде повод на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, снощи, коментирайки изборните резултати, по този повод да вметне: „Василев си свика заседание“. И да добави, че ще има претенции към бюджета, които ще настоява да бъдат изпълнени, припомня „24 часа“.

Местните избори забавиха процедурата по приемането на данъчните закони и на бюджета. Василев и кабинетът прецениха, че не е добре да бъдат обсъждани по време на кампаниите, опасявайки се от превръщането им в повод за конфронтация с опонентите.

Още повече, че за някои от предложенията и в двата закона партньорите в „сглобката“ предварително обявиха несъгласие. Спорни ще се окажат идеите ДДС за ресторантьорите да се върне на стандартната ставка от 20%, дали да се дава бонус срещу информация за укрити данъци, както и да се отказва плащане, ако продавачът на стока или услуга не издаде касова бележка.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени