Connect with us

Гербери

Щастието е голямо! ГЕРБ спечели убедително още три града

Published

on

ГЕРБ печели балотажа в Хасково убедително. Това сочат данните на ОИК при обработени 51,97 процента от протоколите на СИК. 

В 79 от общо 152 секции за досегашният кмет Станислав Дечев са гласували 7 059 хасковлии или 60,20 на сто.

Вторият на балотажа – независимият Николай Ставрев, зад които стоят голям брой партии, включително ПП, ДБ и БСП, е получил подкрепата на 4 432 избирателя или 37,80 процента.

Интересни са данните и от Сливен. Досегашният кандидат за кмет на града Стефан Радев спечели изборите, показват данните от паралелното преброяване на 100 % от протоколите. 

За кандидата на ГЕРБ са гласували 65 %, а за опонента му – бившият футболист Пламен Крумов, издигнат от „Пряка демокрация“ – 35 %.

„Печелим убедително. Благодарим на всички, които упражниха правото си на глас и продължаваме заедно да работим за нашия град и хората в цялата община! Благодарим на всички, подкрепили Стефан Радев“, написаха в социалните мрежи от ГЕРБ Сливен.

Димитър Бръчков е новият стар кмет на община Петрич, издигнат от ГЕРБ. Той започва трети мандат след като успя на балотажа днес да победи опонента си Стоян Руйков от СБОР.

Още на първия тур Бръчков водеше с над 5000 гласа и успя да запази и увеличи преднината си.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени