Connect with us

Гербери

Евродепутат от ГЕРБ с извънреден ход за Шенген

Published

on

Кръгла маса на тема „Разширение на Шенген: Ключовата роля на България в областта на граничната сигурност“ организира в Европейския парламент евродепутатът от ГЕРБ-СДС Емил Радев. Заместник-председателят на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) ще бъде модератор на дискусията.

Събитието ще бъде открито с видео обръщения от председателката на ЕП Роберта Мецола и вътрешния ми истър на Испания Фернандо Гранде-Марласка Гомес.

Участие е потвърдил и. д. главният прокурор на България Борислав Сарафов. Зам. – вътрешната министърка Ивелина Дундакова, шефовете на Гранична служба „Полиция“ Антон Златанов и на главна дирекция „Национална полиция“ Атанас Илков, както и Мария Павлова, заместник на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура пък ще дадат и формация за усилията, които страната ни полага за опазване на границата и изпълнение на изискванията за влизане в Шенген. Участие е потвърдил и Оливие Ониди, заместник генерален директор ГД „Миграция и вътрешни работи“ .

Най-четени