Connect with us

Нюзрум

Плевнелиев с апел към ГЕРБ: Не правете път на Радев!

Published

on

Изборът в София е между Силициевата долина и „Марица Изток”. Аз избирам Силициевата долина. Това заяви президентът в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев в ефира на Нова телевизия.

„Апелът ми към всички в ГЕРБ е да разберат, че този избор е изключително важен. Нека погледнат кой стои зад кандидатурата на Ваня Григорва – комунисти, популисти, националсоциалисти, русофили. Тя никога не се е дистанцирала от тези, които я подкрепят”, подчерта той.

„Въпросът е геополитически. Какъвто избор направи София, такъв прави и България. 2026 г. ще видим амбициите на Радев, като най-висш представител на русофилството, да вземе своите решения.

Той атакува всяка политическа партия, която може да стане силна, за да държи партиите разделени и през 2026 г. да дойде с амбиция да стане премиер, а и с кмет русофил в София”, предупреди той.

Според него, ако ГЕРБ бутнат правителството, ще допуснат сериозна грешка – ще дадат път на Радев.

„Същото видяхме сега с машините, каквото видяхме и с Костинбродската афера. Тъй като доверието между политическите играчи у нас е толкова ниско, те използват грешките на своите опонент“, допълни Плевнелиев

 „ДАНС е политизирана, ЦИК е политизирана. ДАНС задължително трябва да се промени. Тя е назначена от Радев”, каза още той.

„Такова количество закони с такава скорост да се приемат не сме виждали от времето на госпожа Кунева. Сега следват бюджет, правосъдна реформа. Този парламент и това правителство вършат работа. Нека имат амбицията да подобрят комуникацията с хората и помежду си”, каза още той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени