Connect with us

Нюзрум

Банкерът Хампарцумян скочи на ЦИК: Тъпи лелки!

Published

on

Финансистът Левон Хампарцумян нарече в ефира на bTV членовете на ЦИК ”лелки, които не блестят с особен интелект”. По този начин той коментира решението на комисията за отмяна на машинния вот на местните избори.

Банкерът изрази недоволството си от „тези номера, заради някакви бележки, заради които се променя решение на парламента и то от едни лелки, които не блестят с особен интелект и решителност“.

„Мислех да гласувам различно на първи и втори тур, но реших да съм по-категоричен, защото очевидно, че не ми харесва начинът, по който неособено интелигентни хора ни мислят за подобни на тях“, посочи икономистът.

Хампарцумян коментира и предизборната кампания:

„Аз не видях дълъг дебат, в който се сблъскват различни гледни точки. Такъв дебат е нужен на по-мислещата част от населението“, смята той.

„Националният интерес е различен. Някъде да сте видяли една хубава дефиниция на това понятие? Всички говорят за „националния интерес“, но никой не знае какво представлява това всъщност. Би трябвало да се дефинират какви са ни целите. Трябва да се балансират така нещата, че да има повече печалби, отколкото загуби. Това важи за различни сфери на обществото“, допълни банкерът.

Според него би било хубаво популистичната вълна да спадне и да се даде път на рационалните решения.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени