Connect with us

Нюзрум

Драмата с коледните добавки е голяма! Министрите са строго против

Published

on

Коледните добавки към пенсиите са подаяния, които не помагат на никого, това заяви старши икономистът на “Отворено общество” Георги Ангелов по Нова нюз. По повод думите на Асен Василев, че този път няма да се дават такива, той коментира, че всички финансови министри са против тях.

“Преди беше така, финансовият министър казва, че няма да има добавки, след това излиза Бойко Борисов и казва, че ще има”, обясни икономистът.

Според Ангелов е необходима по-сериозна реформа на пенсионната система, за да няма нужда от добавки за празниците. Той обаче призна, че има много пенсионери, които разчитат на коледните, като освен това са и избиратели.

“Не трябва да се дава на всеки по малко, както се прави, а да се даде на най-нуждаещите се. Иначе всеки получава тези подаяния и не помагаме на никого”, заяви Георги Ангелов.

Ако приходите от “Лукойл” и “Газпром”, за които се говори, постъпят в бюджета, дефицитът в новия бюджет може да падне до нула, каза още икономистът. Той подчерта, че тези пари ще дойдат еднократно и затова е добре да използват точно за покриването на дефицита.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени