Connect with us

Нюзрум

Пеевски категоричен: Подкрепяме решението на ГЕРБ за “Лукойл”

Published

on

ПГ на ДПС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за прекратяване на дерогацията за преработка на руски петрол на “Лукойл Нефтохим Бургас”, защото това е въпрос от стратегическо значение за България и българските граждани. Това заяви съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в специална позиция, публикувана на сайта на Движението.

Гласуването на това решение в Народното събрание ще очертае много ясно на чия страна са парламентарните партии и коалиции – на страната на гражданите и евроатлантизма или на страната на “Лукойл”, Русия и финансирането на войната срещу Украйна, катгегорибен бе Пеевски.

Въпреки предприетите мерки и действия за изпълнение на санкционния режим, наложен от ЕС, работата на рафинерията остава непрозрачна, продължава да се стреми към запазване на монополното си положение на българския пазар, което се отразява негативно върху хората и бизнесите и не изпълнява ангажиментите си към бюджета на страната, с което ощетява фиска, каза още съпредседателят на ПГ на ДПС.

Очакваме от компетентните органи да предприемат необходимите действия за бързо установяване на фактите и обстоятелствата, свързани с рафинерията и дейността й, заяви Делян Пеевски.

Още в понеделник ще изискаме доклади от шефовете на митниците и НАП, с които да информират парламента какво се случва в  “Лукойл”  –  заобикалят ли се санкциите, плащат ли си данъците. Остават открити въпросите за назначаването на особен представител и как държавата си изпълнява правата като държател на златната акция, чрез своя представител в Надзорния съвет на “Лукойл”, каза още Делян Пеевски.

„Задължение на правителството е да защити националния интерес и българските граждани.

Като част от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание ще настояваме за ефективни, решителни и бързи действия от страна на изпълнителната власт“, призова съпредседателят на ПГ на ДПС.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени