Connect with us

Нюзрум

Земеделският министър проговори за големи промени в сектора

Published

on

Консултативният съвет по поземлените отношения е важен, защото тези отношения са фундамент за българското земеделие. Темата е сложна, ще ускорим работата на този съвет. Днешната тема е приоритетното предоставяне на пасища на животновъди и на земя за производители на плодове и зеленчуци при това млади земеделски производители. Възприехме и понятието “нови земеделски производители”, защото не всички нови са млади.

Това съобщи земеделският министър Кирил Вътев на брифинг, след заседанието на втория Консултативен съвет по поземлените отношения. На срещата присъства и ресорният зам.-министър Георги Тошев, както и представители на браншовите организации. 

“Благодарни сме за всичко това, което се прави в полза на животновъдите в частта на методиката за справедливо разпределяне на пасищата. Голяма част от тях не разполагат с обработваема земя. Така трябва да се работи, когато се говори. че даден сектор е приоритетен”, посочи представителите на организациите.

Министър Вътев обясни още, че става въпрос за общински и държавни пасища. 

Коментира и че всеки протокол от заседанията на Консултативните съвети ще отива към земеделската комисия в парламента, като се надяват да срещнат пълна подкрепа от народните представители, за да се ускорят промените.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени