Connect with us

Timeline

Предизборно! Пеканов оправда хората на Радев

Published

on

Парите за проекта за софийското метро в Плана за възстановяване и устойчивост не са били намалявани от служебния кабинет на Стефан Янев.

Това написа в профила си във фейсбук бившият вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Темата за финансирането на проекта за столичното метро се отвори след дебат между кандидат-кметовете за София на ПП-ДБ и ГЕРБ Васил Терзиев и Антон Хекимян.

„Крайното ми решение във версията на Плана за възстановяване, която лично внесох в ЕК преди точно 2 години, беше да се запазят напълно средствата за метрото от 360 милиона евро. Това не е въпрос на интерпретация, спор или размисъл – това е ясно документиран факт, тъй като го има публикувано черно на бяло като решение на МС за „моята“ версия на ПВУ, взето при премиера Стефан Янев, подписано и от тогавашния министър в служебния кабинет Николай Денков. Документът е изпратен официално на ЕК и все още стои на страницата на Nextgeneration.bg.“, посочва бившият вицепремиер.

Пеканов подчертава, че решението, за което е бил критикуван от медии, че не е намалил парите, се оказало правилно, тъй като метрото бил най-добре справящият се проект към момента по ПВУ.

„Парите след това бяха намалени по време на кабинета Петков, което също е видно и ясно“, допълва още Пеканов.

„Надявам се в политиката да се спори повече за идеи и интерпретации на различни проблеми пред нас, а не да заменяме необоримите документирани факти“, посочва още той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени