Connect with us

Парламент

„Възраждане“ с мощна атака по Пеканов и Христов: В чий интерес работихте?

Published

on

Министерски съвет да изготви и представи доклад, в който да се представи свършената работа до сега по предоговарянето с ЕК на плана за възстановяване в частта „Енергетика“, одобриха депутатите в зала с 199 гласа „за“. 

От „Възраждане“ са обезпокоени, че вицепремиерът Атанас Пеканов и енергийният министър Росен Христов не работили в интерес на българските граждани и досега не са дали информация, докъде са стигнали с преговорите, направените срещи, няма яснота и прозрачност за становищата на ЕК по въпроса, твърдят от партията- вносител. 

В мотивите за решението е посочено, че енергийният министър Христов е правил срещи в Мини „Марица-изток“, на които се е обсъждало изграждането на фотоволтаични мощности, но представена информация няма. 

От служебните ресорни министри ще се иска да представят всички срещи, разговори, предложения, планове, проекти и решения свързани с преговорния процес, заедно с цялата документация към тях за срока от 12 януари тази година, когато депутатите задължиха МС да предоговаря плана за възстановяване, до изготвянето на доклада. Иска се и цялата кореспонденция между България и ЕК. 

Докладът трябва да бъде изготвен и внесен в НС в срок до 15 работни дни от приемане на настоящото решение, решиха депутатите.

Депутатите удължиха работното си време до изчерпване на законодателната част от приетата програма за тази седмица. 

Най-четени