Connect with us

Нюзрум

Важна клечка пристигна у нас, Росен Желязков го посрещна на крака

Published

on

Председателят на Народното събрание Росен Желязков посрещна на летището в Пловдив председателя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка, който пристигна на еднодневно официално посещение в България. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. 

Предвижда се двамата председатели да посетят участък от сухоземната държавна граница, където ще разгледат инженерното възпрепятстващо съоръжение и системите за наблюдение. Те ще бъдат запознати с дейността на „Гранична полиция“, както и с контрола и мерките за предотвратяване на опитите за незаконно влизане в България, съгласно изискванията и стандартите, прилагани в страните от Шенгенското пространство.

След това Росен Желязков и Волфганг Соботка ще посетят ГКПП „Капитан Андреево“, за да наблюдават в реално време обработването на документите и извършването на граничния контрол на преминаващите превозни средства и лица. Председателите на законодателните институции на България и Австрия ще бъдат информирани и за дейността на съвместния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция. 

На официална церемония в 15.45 часа председателят на австрийския парламент Волфганг Соботка ще положи венец пред Паметника на незнайния воин в София. След това в зала „Изток“ на Народното събрание, пл. „Народно събрание“ № 2, ще се проведе среща на председателя на Народното събрание Росен Желязков и представители на различните парламентарни групи в 49-ото Народно събрание с председателя на Националния съвет на Република Австрия.

В програмата на официалното посещение на Волфганг Соботка са предвидени срещи с президента на България Румен Радев, с министър-председателя Николай Денков и с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени