Connect with us

Нюзрум

Премиерът с категорична позиция за изгонените, шефът на ДАНС се крие в чужбина

Published

on

Категорична позиция от премиера за изгонените от България служители на Руската църква.

Тепърва предстои да се изясни въпросът със собствеността на Руската църква, тъй като тя би трябвало да е на реципрочни отношения с българската в Москва и руската в София. Така че това е въпрос, който предстои да се дискутира. 

Това коментира днес премиерът Николай Денков. 

Това, което знам, е, че църквата в София трябва да остане отворена и че организацията на работа е от страна на Българската православна църква. Именно затова и патриарха създаде необходимата организация, за да осигури служители, които да осъществяват дейността на църквата. Оттам-нататък къде е ключа, защо – не питайте мен, коментира той.

Нека кажа съвсем ясно – не са изгонени руски свещеници, изгонени са хора, които са работили срещу националните интереси на България. Тес а чужди граждани, така че в случая следваме стандартна процедура, няма нещо особено, посочи той.

Аз прочетох доклада на ДАНС. Той е достатъчно ясен, за да има основания тези хора да бъдат повече недопускани в България, така както е решението за срок от  5 години, мисля беше. Смятам, че има основание в критиките на ген. Атанасов, че ДАНС са закъснели с този доклад спрямо тези служители.

Действително доста от информацията, която видях е за предишни години, така че въпроса кога е трябвало да се реагира, е отворен. Ще имаме разговор с председателя на ДАНС. Знаете, че той е в чужбина в момента, но като се върне, този разговор ще бъде проведен, посочи той.

Най-четени