Connect with us

Timeline

Политик от ВМРО разкри, че министър Надка е обсебена не от Христо Иванов, а от… Иван Гешев

Published

on

Имаме си министър на прокуратурата…

Нямаме министър на правосъдието. Сегашният титуляр Надежда Йорданова е тясно специализирана да се занимава само с Главния прокурор. Специализирана до там, че чак имам съмнение за тежка фиксация и обсесия.

Цялата система на правосъдието страда от дефекти, тромавост, ниска ефективност по отношение на контрола по законосъобразност. Обаче нас ни занимават само с Гешев. От сутрин до вечер слушаме само как да се махне Главният прокурор и, евентуално, да се закрие Специализираният съд.

За самите съдилища, за подобряване на гражданското и административното съдопроизводство нищо. За делата, които се точат с години на една инстанция, пак нищо.

Имам чувството, че министърът на правосъдието е само и единствено ангажиран с прокуратурата. Но чувството на гражданите за липса на справедливост идва и от много други фактори. Бавното правосъдие де факто е отказ от такова. За реформа в административното правосъдие нищо.

За съжаление и този мандат на правосъдния министър ще бъде по-скоро уреждане на политически сметки, отколкото държавнотворен и в полза на по-добър достъп на гражданите до правосъдие. Имаме си министър на прокуратурата и нищо повече. Напомняйте си го, докато висите по съдилищата или чакате да ви насрочат делото от днес за края на годината…

КАРЛОС КОНТРЕРА, политик от ВМРО

Най-четени