Connect with us

Timeline

Контрера сви сармите на Терзиев: Пълен провал! Един ден сняг го доказа

Published

on

Първа криза – първи провал на управлението в София на умно-красивите. Един ден сняг доказа, че новото, по-можещото, по-умното се справя доста по-зле от т.нар. старо.

Това пише общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера във Фейсбук за провала на новата управа на София с първия сняг в столицата. И още:

Всъщност, публичните изяви на кмета Терзиев наподобяваха една лоша версия на кмета Фандъкова. Не видяхме да се разгърне оня мощен управленски потенциал, който само преди дни ни заявяваха от ППДБ-Спаси София. Просто го няма, а в доста отношения Столична община се справи и по-зле от други години.

Непочистените улици, тротоари, лошо състояние на някои трасета на МГТ, неразчистените клони по тротоарите и улиците в кварталите са лакмус (или литмус по К.П.) за лошо създадена организация, наличие на управленски дефицит и определена доза управленски ступор при една криза.

За да бъда обективен до край – да критикуваме Терзиев за първия му провал не е съвсем честно. Ясно е, че той нямаше достатъчно време, за да влезе в детайли и да въведе нова организация. Но къде е екипът му? Нали обещанията бяха за „А“ отбор, за летящ старт, за кардинална промяна в управлението? То става по-лошо и не го казвам само аз, а хиляди софиянци. Редно е Терзиев да си направи изводите защо така стана.

Между другото, Столичен инспекторат, поверен за управление на „Спаси София“ този път не се справи заради лошо ръководство. Спомняме си обаче, че до преди месеци институцията за далеч по-леки издънки беше широко критикувана и обругавана точно от кръга на „Спаси София“ и „Демократична България“.

Сега? При вашето управление по-добре ли е? Смятате ли, че се справихте?

Къде са гневните граждански активисти от кръговете на СС и ДБ да снимат замръзнали тротоари, непочистени улици, паднали дървета и на висок глас да се възмущават от Столична община, обвинявайки я в некадърност, безумие и корупция?

Къде е целият този розово-лилав актив от фейсбук борци за справедливост, които със сатанинска злоба тричаха Столичен инспекторат, кмет, районни кметове? Точно тази общност сега я няма да се гневи, мълчи гузно там някъде и се прави, че отвън всичко е точно. И е така, защото управляват техните, а те са безпогрешни, дори когато грешат. Запомнете това, защото на този принцип ще се управлява София следващите четири години. Непогрешими в грешките, непогрешими и при провалите.

Всъщност, поводът за критика е много прост. Години наред тези изграждаха политическото си присъствие на база критики и крайно отрицание на своите опоненти. Заклеймяваха, даваха акъл, обиждаха. Сега управляват те. Обаче има видима разлика между думите им от преди и сегашният развой на нещата, когато вече управляват. Сами се поставиха в тази ситуация. твърдяха, че всичко могат и знаят. Затова нямат кредит на доверие, нямат сто дни, нямат оправдания. И ги нямат, защото дойдоха със заявката, че знаят и могат всичко по-добре от другите.


Е, при първия тест се провалиха. Действителността е по-различна от колажите във фейсбук. Така че ППДБ-Спаси София вече дължат отговори защо се провалиха и защо са такива тотални некадърници! Да, некадърни са, да провалиха се за един ден сняг. И дължат отговори, защото дойдоха на власт с рефрена, че са по-добри. Всичко друго освен перфектно е провал. Това е положението и сами сте си виновни, че се набутахте в този наратив.

С трепет продължаваме да чакаме гневните постове за непочистените улици и тротоари от Спаси София и Демократична България. Дължат ни поне това шоу.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени