Connect with us

Timeline

Вижте на какъв пост настани Васил Терзиев нежен момък от „Спаси София“! Вчера плюеше там, днес – гълта

Published

on

Тихомълком, скрито, без представяне, без програма, без приоритети в Столична община се назначават заместник-кметове и други ръководни фигури в администрацията.

Прозрачно и открито управление, нали? Така си го представяхте, така ви го обещаваха, нали?

Аз не виждам никакво логично обяснение за подобен подход освен задкулисни сделки и договорки, безпринципни съглашателства вътре в ППДБ-Спаси София.

Когато си направил заявка за прозрачно и открито управление с програма за смяна на модела, не се прави така. Зам.-кметът по екология беше назначен тихомълком, без представяне и без приоритети. И до днес не е даден поне един брифинг. И до днес този зам.-кмет не намери за нужно поне едно прессъобщение да пусне за своите виждания, приоритети, предложения. Мистика.

Този зам.-кмет по европейски политики, международна дейност и туризъм също. Предполагам, че това е същият Барбутов, ръководещ едно конкретно НПО, което беше галеник на Столична община отпреди.

С какви аргументи и на база на каква програма, политика и качества е избран този човек за този пост?

Странни са ходовете на новия кмет Терзиев, странни и политически нелогични. Явно е заложник на вътрешно коалиционни течения, задкулисие и скрити договорки. Друго обяснение няма. Терзиев не застава публично със зам.-кметовете си. Защо?

Тихомълком беше сменен и директорът на Столичен инспекторат. На негово място назначен активист на Спаси София – някой си Неделчев. Дано е съвпадение на фамилиите, защото един от управителите на една от сметопочистващите фирми в София има роднини точно с тази фамилия…
Между другото, въпросният Неделчев е бил и до сега служител на „лошия“ Столичен инспекторат, толкова хулен от Спаси София буквално преди месец. Сега вече, с новия директор, без друга промяна Столичен инспекторат вече е добър, както и почистващите фирми. Как променя малко власт политическото говорене на някои хора, а?

Избуяват много въпроси. Част от тях исках да задам на сесията на 20.11.2023г. Не ми дадоха думата. Така ще се управлява от ППДБ София, софиянци – задкулисно и без право да изразиш мнение.

Харесва ли ви?

Карлос Контрера, общински съветник от ВМРО

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени