Connect with us

Парламент

Цончо нападна остро ПП-ДБ: Целта им е да разбият сегашните служби! Лицемерието е факт

Published

on

„Целта на ПП-ДБ е да „обединят“, т.е. да разбият сегашния служби, да премахнат досегашните директори и да сложат послушни техни, за да изпълнят плана си“. Така депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев коментира в парламентарните кулоари плановете на управляващото мнозинство за реформи в службите за сигурност. Ние винаги сме казали, че нито сега е момента, нито това е начина, нито това правителство има легитимността да го прави, добави още той.

Пред „24 часа“ Атанас Атанасов от ПП-ДБ анонсира идея за сливане на военното и цивилно разузнаване, това обаче явно не се подкрепя от ГЕРБ и ДПС, поне на този етап. Заради оттеглената подкрепа генералът обяви вчера, че се оттегля като председател на комисията за специалните служби в НС.

„Доста срамно е ПП-ДБ да казват, че Атанас Атанасов се оттегля, защото имал достойнство и изпълнявали поетите ангажименти по отношение на ГЕРБ. Те управляват с ГЕРБ, първо, и второ – председател на комисията остава Бойко Рашков, отново от ПП-ДБ. Лицемерието е факт“, разгневи се Ганев. Според него всичко, което наблюдаваме в момента, е изпълнение на чутото в изтеклия запис на ПП за овладяване на службите.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени