Connect with us

Нюзрум

Тагарев назначи старши-лейтенант от резерва за шеф на ТЕРЕМ

Published

on

Оръжейният експерт Калин Димитров е новият изпълнителен директор на военните заводи, обединени в холдинг ТЕРЕМ, съобщиха от Министерството на отбраната. ТЕРЕМ са подчинени на министъра на отбраната Тодор Тагарев и се занимават с ремонт и модернизация на оръжейна техника главно за нуждите на армията.

Министър Тагарев е подписал назначението на Димитров, след като му е представено решение на Съвета на директорите на холдинга.

„Калин Димитров е старши-лейтенант от резерва. Има значителен опит в управлението на фирми, свързани с отбраната. Заемал е ръководни длъжности в търговски дружества за производство и модернизация на военна техника. Работил е като консултант в сферата на услугите, свързани с новостите, тенденциите и насоките в областта на военната техника, въоръжение, екипировка и обучение. През есента на 2021 г. организира посещение на делегация от българските ВВС за запознаване с възможностите на украинските предприятия за извършване на ремонт на авиационна и друга техника“, обявиха от Министерството на отбраната какви са качествата на новия изпълнителен директор на военния холдинг.

Самият Калин Димитров е разказвал в интервю за Нова телевизия, че е обучавал доброволци в Украйна след 2014 г. и е работил за МВР в Киев.

„През 2014 година съм работил с два от така наречените Първи доброволчески батальони. Единият е батальонът „Днепър” от град Днепро и с батальона „Донбас”. Това са батальони от Националната гвардия на Украйна. Това са доста сериозни подразделения, които сериозно участват в отбраната на градовете в Украйна”, разказа Димитров през март миналата година.

Съветът на директорите на ТЕРЕМ се увеличава от 5 на 7 души и така няма да има освободени от досегашните шефове.      

Най-четени