Connect with us

Нюзрум

Денков побърза да отговори на Бойко! Изплю камъчето за Алексей

Published

on

Премиерът Николай Денков бе принуден от трибуната на парламента да влезе в обяснителен режим за намекнатото по-рано от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов участие на убития преди 2 седмици Алексей Петров в договарянето на правителството:

„Не познавам Алексей Петров, никога не съм говорил с него. Виждал съм го 2 пъти на срещи с работодателските организации и той е присъствал на тях като представител на една от четирите от тях.

Никога не съм чувал за срещи на Алексей Петров с когото и да било, преди да стане убийството.

Аз съм участвал пряко във всички процеси по осъществяване на законодателната и управленската програма, но Алексей Петров никога не съм чувал да участва в това“.

Денков нарече тезите, изразени и днес, и в последните дни за участие на Трактора в „сглобката“ „внушения“.

Задалият въпроса в НС към Денков – депутатът от ИТН Гроздан Караджов, който бе министър в кабинета на Кирил Петков в рамките на четворната коалиция, обаче продължи с провокациите.

„Сутрин, като се погледнете в огледалото, виждате ли призрака на Алексей Петров като олицетворение на правителството „Денков“?“, пита Караджов премиера. И заяви, че Денков много добре знаел къде и кога се осъществявали тези срещи с Трактора.

„Тази алегория с огледалото първо доста се поизтърка, а и няма никакво отношение тук. Виждам себе си своята съвест. За разлика от много хора, съм се научил да казвам истината“, отговори министър-председателят на депутата. И го призова, щом има информация за срещу между Трактора и представители на кабинета, да ги огласял сам.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени