Connect with us

Нюзрум

Е, не! И секретарката на Христо Иванов, която сега е министър, иска оставката на Гешев по полюции за него в „Гугъл“!

Published

on

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова внесе за разглеждане от пленума на Висшия съдебен съвет предложение за освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев.

Искането й за оставката на обвинител номер едно обаче доста прилича на материали, събирани с помощта на Гугъл. Явно това правителство е възприело стила да събира изрезки и публикации от глобалната мрежа, за да прави сеир.

Ето какво казват по този повод от пресцентъра на прокуратурата: 

Свидетели сме на поредното неоснователно искане, насочено персонално срещу главния прокурор, чието разглеждане е от компетентността на Пленума на Висшия съдебен съвет.

Фактът, че и това искане се базира на неверни твърдения, медийни внушения и фабрикувани сигнали, събирани продължително време в Министерство на правосъдието, сочи само и единствено за неправомерен политически натиск върху прокуратурата, преследващ нелегитимни цели.

От разпространеното прессъобщение на Министерство на правосъдието e видно, че в политическото му ръководство е налице дълбоко непознаване на Конституцията на Република България и Закона за съдебната власт, респективно регламентираните в тях правомощия на главния прокурор.

Прокуратурата е убедена, че в хода на публичното обсъждане ще стане напълно ясна и пълната правна несъстоятелност на внесеното от политика г-жа Йорданова искане във ВСС.

Най-четени