Connect with us

Нюзрум

Скандал разтресе „Пирогов“: Близък на Христо Иванов и съветник на Тагарев, плаши служители с власт

Published

on

Един от учредителите и членове на Националния съвет на „Да, България“ на Христо Иванов и настоящ съветник на министъра на отбраната Тодор Тагарев – Мустафа Емин, е бил в окото на страшна буря, разразила се в спешния институт „Пирогов“ късно снощи, информират от ръководството на лечебното заведение. Малко след 13,00 часа днес от фейсбук страницата на болницата под шапката на здравния министър проф. Христо Хинков и с разрешението на директора й д-р Валентин Димитров, бе публикувано странно съобщение от служителка на института – дългогодишната медицинска сестра Неда Диманова.

В него се твърди, че кандидат-депутатът в няколко листи на ДБ, както и учредител на младежката организация на партията на Христо Иванов в Рибново си е позволил да нахлува в звена на болницата, да плаши лекари и персонал и да се държи грубо и арогантно.

При запитване на Lupa.bg на мобилния телефон на демократа, той обяви, че това било клевета и побърза да затвори без да изложи своята версия за случилото се.

Ето какво пише медицинската сестра, цитирана и от ръководството:

„Нощес в „Пирогов“ дойде Мустафа с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от детска шокова зеле дете с шок, за да влезе неговото, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравето, като не се съобрази, че той е работил в „Пирогов“ и можем да проверим.

Накрая, след всичко отново вдигна скандал, за да получи документите, които преди това му бяха дадени в залата. Попитах „господаря“ от Рибново, така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас народа и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема“.

Според официалната страница на Да, България, въпросният е

„е демократ от Родопите, учредител и член на Националния съвет на „Да, България!“. Бори се за разширяване на демократичното пространство в смесените райони. Чрез създадената от него фондация „Креативна Общност“ се поставя в услуга на идеите за пряка демокрация и гражданско участие в управлението на локално, местно и национално ниво. Неговите интереси са свързани с регионално развитие и местно самоуправление.

Мустафа Емин е завършил Исторически факултет на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Специализира Нова българска история с педагогически профил. В сферата на научното познание интерес за него представляват теориите и практиките, свързани с понятията „етнос“, „нация“, „национализъм“. В тази насока смята, че в България се наблюдава процес на трансформация от етнокултурна към гражданска концепция за нация. Първият белег на този процес е пеенето на националния химн в Росенец. И точно оттук, смята той, ще се появи обединяващият елемент, който ще отприщи потенциала на България“.

Въпросният бе назначен за съветник на Тагарев още с клетвата на новия военен министър след избирането на кабинета „Денков“ от 49-ото НС.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени