Connect with us

Timeline

МРЕЖАТА ГЪРМИ: ПП-ДБ-СС предлагат само циркаджилъци и фейсбук политика

Published

on

От Фейсбук профила на общинския съветник Карлос Контрера

ППДБ и Спаси София са гарант на политиката „Още от същото“ в столицата. Като изключим моментните им циркаджилъци и фейсбук политиката, не предлагат нищо по същество!

Спаси София и ППДБ, които са в сглобка за управлението на страната и действат като активен перилен препарат, в София го играят пасивна опозиция. И двете формации, които иначе във фейсбук ни заливат с какви ли не безумни идеи, нямат никакви конкретни предложения относно разпределението на рекордния бюджет на София. Нула!

Защо? Защото са опозиция? Не! Защото знаят, че всичко, което предлагат стои добре на картинка във фейсбук, но когато стане въпрос за реални действия си остава просто фотошоп политика или обикновен цирк – като клетника Бонев чистещ с водоструйка, вързана за димящ агрегат плочките по Графа. Поне едни ботуши да беше сложил, а не маратонки за 300 и кусур лева…

Колко от обещаните неща свършиха ПП, ДБ и Спаси София, когато влязоха във властта? Нула.  Вместо това направиха точно обратното, на това което се кълняха – прегърнаха се с ГЕРБ и активно ги изпраха.

Обещават нов подход в правенето на бюджет за София? Обещаваха и преди, но се обединиха с ГЕРБ и ни дадоха още от същото. Това ни чака есента, ако тези хора спечелят изборите в столицата. Некоалицията на държавно ниво, ще се пренесе (ако им позволим) и по общините.

Бюджетът на една община и предложенията по него са основно мерило за това кой иска да свърши работа и кой просто си прави ала-бала.

Припомням част от предложенията, които от ВМРО поставихме за разговор веднага след представянето на бюджета – настояваме за отмяната на Наредбата за нискоемисионните зони; осигуряване на средства за доставката на: 30 нови соло газови автобуса, 60 нови съчленени газови автобуса, 10 нови двуетажни автобуса, до 30 бр. 12 и 18-метрови употребявани газови автобуса ЕВРО 5 или ЕВРО 6, до 10 броя употребявани двуетажни автобуса, до 10 броя туристически автобуса за витошките линии; приемане на наредбата за образованата раждаемост и осигуряване на средствата в бюджета; осигуряване на средства за основен ремонт на общински училища в районите Слатина, Изгрев, Сердика, Кремиковци, Нови Искър, както и на детски градини в районите Студентски, Сердика, Младост; увеличаване на средствата за пътна безопасност и обезопасяване на опасни участъци от пътната мрежа. След дискусия с ескперти също така ще настояваме в бюджета на Столична община да се отделят поне 1 млн. лв. за доставка и поставяне на електронни табла по спирките,както и за поне 3 млн. лв. за подмяна на спиркови навеси и поставяне на нови (основно за районите Кремиковци, Нови Искър, Връбница, Надежда, Люлин, Витоша, Панчарево). Също така от ВМРО смятаме, че икономическата рамка на транспорта задължително трябва да бъде гледана с бюджета, а за момента такава все още не е внесена, което е притеснително.

Това са една част от десетте приоритета, по които ще настояваме за дискусия и конкретни мерки в бюджета.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени