Connect with us

Нюзрум

Заради насилието над жени: „Възраждане“ с призив към ГЕРБ, ПП и ДПС

Published

on

От партия „Възраждане“ призоваха ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да изразят позицията си по случая с насилие над жени на Паметника на Съветската армия.

„Както предварително обявихме, изпращаме писма до ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС по повод на липса на позиция от тяхна страна по случая с насилие над жени на Паметника на Съветската армия“, обясниха от партията.

„Искаме да знаем каква е тяхната позиция по повод на обществен проблем, по който те уж активно работят. Жени, привърженички на „Възраждане“, бяха нападнати, бяха обгазени и удряни. Опитващите се да ги защитят мъже също бяха бити, а нашите борци за ненасилие – парламентарно представените партии мълчат“, коментират от партията.

От „Възраждане“ са категорични, че „законът е за всички и се прилага според делата, а не според партийната и отборна принадлежност или в зависимост от гражданската позиция“.

„Надяваме се партиите най-после да са получили разрешение от американския посланик, който ги направлява като марионетки, да изразят позицията си по случая с насилието над жените на паметника и да спрат лицемерно да мълчат. Липсата на позиция на парламентарно представените партии би могла да доведе до впечатление в избирателите, които само преди седмици по призив на избраниците си излязоха по площада, за да се противопоставят на насилието, че партиите използват темата и човешката трагедии за извличане на политически дивиденти. Това ще доведе до още по-ниско доверие в парламентаризма и българския парламент“, пише още в позицията.

Най-четени