Connect with us

Нюзрум

Божанков изригна: Трактора сглобил кабинета? Глупости! Радев умира от завист

Published

on

„Участието на Алексей Петров в създаването на настоящия кабинет е никакво. Това е още една атака от президента към редовно избраното правителство, защото очевидно за Радев има едно добро правителство и то е служебното. Друго добро правителство за него не е имало досега. И сегашната негова теза е част от това. Аз съм чувал, че посолства, посолство, Сорос и кой ли не стои зад конструкцията на това правителство.“ Това заяви депутатът от ПП Явор Божанков, предава „Лупа“.

„В момента не само в сектор “Сигурност”, а в голяма част от държавната администрация кадрите от най-ниско до най-високо ниво са назначени от служебния кабинет. По конституция той трябваше просто да организира едни честни, редовни избори. А то стана съвсем друго. Така че най-малко на президента отива да говори за преяждане с власт“, добави Божанков.

„Радев планираше да направи свой политически проект, а първата стъпка към него бе местната власт. Тази местна власт той я виждаше гарантирана през служебния си кабинет и държавната машина, която да наложи неговите хора.

Към днешна дата не е тайна, че бивши служебни министри се кандидатират за кметове. Радев е планирал и дори в момента реализира стъпка от президентството към местната власт, което е начало на неговия политически проект. Ето защо той е в толкова лошо настроение. Това е реалната причина постоянно да атакува и критикува.“

„Не стана на неговата – няма служебен кабинет и много ще му е трудно с неговите служебни министри и всички скандали около тях да спечели местните избори.

Служебната власт не може да упражнява някакъв контрол и затова е толкова чувствителен, когато се сменят шефове на служби за сигурност. Между другото – съвсем основателно предвид последните събития и предвид факта, че едно редовно правителство трябва да определи ръководните кадри в този важен сектор. Ето, президентът негодува, не е съгласен редовно избран по конституция и закон кабинет да си направи кадрови промени.“

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени