Connect with us

Timeline

МРЕЖАТА ГЪРМИ: Това ли е промяната? Това ли заслужаваме?

Published

on

От Фейсбук профила на Карлос Контрера

Само няколко часа след показния разстрел на Алексей Петров, поредното убийство в последно време, новите политици веднага излизат с готови решения. Без анализ, без мисъл, просто ей така пред първия видян микрофон Кирил Петков се обяви за дълбоки реформи. Същото беше и с темата за домашното насилие – писаха и приеха промени на коляно, на парче, урбулешката…

Помните ли какво си говориха Кирил Петков и Асен Василев в онзи запис – че трябва да овладеят службите и да сложат техни хора. Значи за пред хората реформи, а в действителност наши хора. Между другото инсталираха свои хора и в ДАНС, и в МВР. Директни политически назначения. А се вижда, че службите за сигурност не работят. Отвън на улицата е каубойска среща!


Такава им беше и съдебната реформа, и промяната в конституцията. За пред хората – ще намалим мандата на главния прокурор, а в действителност го удължават с три години.

След като овладяха държавата идва ред и на София. Нямайте съмнение, както се управлява държавата, така и ще се управлява София. Едно за пред хората, в действителност ще си правят каквото си искат. Въпреки всички приказки за планове, промени, реформи, нови модели – София ще се управлява, както до сега и държавата. Стане нещо и веднага готово повърхностно и необмислено решение.

Така управляваха Кирил и Асен като служебни министри на Радев, така управляваха ПП и ДБ първия мандат сами, така управляват Петков, Христо Иванов, Асен Василев и Атанасов сега в некоалицията с ГЕРБ и ДПС, така искат да бъде и в София. Пожарникарски стил на парче. Нещо, което виждахме и досега. Същото, както досега, но с нова по- шарена ала-бала опаковка.

Това ли е промяната? Тия ли ще носят отговорност, тия ли ще вземат стратегическите решения за града, така ли ще се развива столицата?

Вие вярвате ли, че с хора с поведение на циркови артисти,могат да градят нещо смислено, без накрая да стане пародия, фарс?

Това ли заслужават софиянци и София.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени