Connect with us

Fake Harvard

Високо напрежение тресе „Промяната“: Ще си избодат очите до местния вот

Published

on

Високо напрежение тресе редиците на „Продължаваме промяната“ 2 месеца преди местния вот и само 35 дни преди официалния старт на предизборната кампания. След като с куп компромиси и де факто еднолично взимане на решението Васил Терзиев да е кандидатът за кмет на ПП в коалиция с Демократична България и „Спаси София“ за столицата, без никакво вътрешнопартийно допитване, започват ежбите и по другите структури, пише „Лупа“.

Техни източници докладват, че реденето на листата за парламента на „Московска“ 33 вече е започнало да ражда междуособици, но и че ситуацията при издигането на номинациите за районни кметове не е много по-различна. Сегашните титуляри на постовете по никакъв начин не искали да отстъпват и вече задействали собствени пиар екипи и кампании, през главата на националните ръководства, предупреждават и от „Кърниградска“, и от самата „Чаталаджа“.

В централата на ПП тепърва ще се дърлят за постове

Скандалите в Бургас пък не стихват, откакто бе спусната контролирано новината, че не друг, а депутатът от морския град Константин Бачийски, ще се изправи в битка срещу Димитър Николов.

Чичо кмет се радва и досега на огромно одобрение от бургазлии, въпреки конфронтациите в самата ГЕРБ напоследък и слуховете, че той няма да е кандидат на Бойко Борисов, а независим, подкрепен със силата на държавния глава Румен Радев чрез инициативен комитет.

Бачийски обаче има за цел не само да сведе напражението в „Промяната“ до минимум преди кампанията, да изготви силна кампания, но и да овладее наскоро проявилите се страсти. Нареждането на листата за общинския съвет там може да преобърне цялата каруца, свидетелстват променаджии.

В Русе пък ситуацията е луз-луз (по Асен Василев – б.р.) за ПП, при това по две линии, разкриват запознати. Първият проблем води своето начало от напускането на Николай Събев (шефът на частната спедиторска фирма) – бивш транспортен министър от кабинета на Кирил Петков, от редиците на партията.

Събев изнесе от „Промяната“ и влиянието, и парите си…

Отделно от това драматично се очертава да бъде и преливането на гласове към бъдещата партия на вече независимия Радостин Василев „Силна България“. Негов сподвижник в дунавската столица е Светлин Стоянов – ексдепутат от ИТН и бивш експерт към ПП в работната група за силовите структури и националната сигурност, който няколко пъти поред извежда на челните места съответната структура, при това на парламентарни, а не на местни избори.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени