Connect with us

Импийчмънт

Румен Радев с горещ коментар за пребитото и нарязано с макетен нож момиче

Published

on

„Под силата на обществения натиск правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно на недопустимото варварско деяние в Стара Загора и аз мисля, че обществото ни трябва да продължи да оказва своя натиск“.

Тава президентът Румен Радев коментира случая с пребитото и нарязано с макетно ножче от своя приятел 18-годишно момиче.

„Будят тревога банализацията на фашистки тези и деяния в последните месеци. Форумите преливат от агресия. Изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти. Интелектуалци призовават за контрол и цензура над медиите. В същото време се заличава паметта за антифашизма. Българи доносничат срещу българи в сайта „Миротворец“ и правителството не реагира. Тиражират се различни ревизионистки и антисемитски текстове. Това е настъпление срещу свободата и демокрацията и обществото ни трябва да бди“, коментира Радев.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини служебните правителства, че не са свършили нищо по време на управлението си. А днес Радев му отговори: „Аз не искам да слизам до нивото на говорене на господин Борисов и, ако трябва някого да обвиняваме, че той отново започва да говори по този начин, това са Петков, Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция, легитимация и възможността да говори по този начин. Може би в своята изнервеност господин Борисов наруши един стар принцип – че в дома на обесения не се говори за въже“.

„Аз се чудя как повдига отново темата за магистралите. Кои магистрали? Преди да е дал отговор на въпроса къде отидоха чувалите с парите от неговите магистрали, защо магистралите му се разпадат, защо хвърлянето на асфалт е било като за камуфлаж, което доказаха всички извършени проби“, каза още Радев.

„Будят тревога банализацията на фашистки тези и деяния в последните месеци. Форумите преливат от агресия. Изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти. Интелектуалци призовават за контрол и цензура над медиите. В същото време се заличава паметта за антифашизма. Българи доносничат срещу българи в сайта „Миротворец“ и правителството не реагира. Тиражират се различни ревизионистки и антисемитски текстове. Това е настъпление срещу свободата и демокрацията и обществото ни трябва да бди“, коментира Радев. Преди дни стана ясно, че лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов е бил добавен в списъка на украинския сайт от българи.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени