Connect with us

Нюзрум

ГЪРМИ СКАНДАЛ! Човек на Радев се закани да съди Цънцарова и bTV

Published

on

Бившият служебен енергиен министър Росен Христов се закани, че ще съди журналиста Мария Цънарова и bTV.

Причината е по повод разследването на журналиста и водещ на bTV Мария Цънцарова за обществена поръчка за доставка на гориво за отопление на затворите за над 10 млн. лв.

Месец преди служебният кабинет да сдаде властта серия от случайно съвпаднали във времето действия на енергийното министерство водят до над 2 милиона бонус за фирма, свързана с „неслучайни хора“.

Росен Христов увери, че в Министерство на енергетиката измама няма. „Министерство на енергетиката играе много периферна роля в процеса да предоставя на ЕК данни за потребителските цени за горивата. Такива данни за газьола бяха ползвани от „Лукойл“, което не е правилно. Моето внимание към казуса беше привлечено от сигнал от фирма, която повдигна въпроса защо качваме цени от „Лукойл“ в системата“, коментира бившият служебен енергиен министър.

Христов определи като добра идея продажбата на реакторите на АЕЦ „Белене“ на Украйна. Според бившия енергиен министър, настоящият глава на Министерство на енергетиката Румен Радев е добър енергиен министър.

Росен Христов обаче вижда връщане назад към руската зависимост от природен газ, предава „Епицентър“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени