Connect with us

Нюзрум

Лавина от гняв заля бивш външен министър! Психото на Радев иска поне година Паси да не припарва до екран

Published

on

Скандалът се заформя заради участието на основателя на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър д-р Соломон Паси в БНТ и коментара му за украинския президент Володимир Зеленски. Паси заяви, че Зеленски е украинският Васил Левски, предава Стандарт.

Това обаче отприщи лавина от гняв. Директорката на държавната психиатрична клиника д-р Цветеслава Гълъбова написа открито писмо до БНТ. С него тя иска поне година Паси да не припарва до екран. Ето какво гласи то:

Отворено писмо

До

Г-н Емил Илиев Кошлуков

Генерален директор на БНТ

До

Денят започва с Георги Любенов

До

Редакторите на предаването

Уважаеми госпожи и господа,

В днешното издание на предаването един от гостите ви – Соломон Паси си е позволил гнусното и обиждащо българското национално достойнство сравнение на украинския президент Зеленски с Васил Левски

Ясно е какви политкоректни чувства изпитва Паси към Зеленски, ясна е и мотивацията му за тях, знаем и колко този господин мрази нас, българите и православието, за което каза “майната му” – негова си е отговорността за всичко това.

Но е ваша отговорността за това, че позволявате на ваш гост да сквернослови и окалва името на Левски с евтините си грантомотивирани сравнения с една доста спорна “личност”. И при това тъпашко сравнение водещият позорно мълчеше.

Смятам, че е наложително и настоявам да поднесете извинение на аудиторията на БНТ, която издържа институцията с данъците си и въпросното лице паси поне една година да не ни залива с омразата си от екрана на обществената телевизия.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени