Connect with us

Нюзрум

Човек на Нинова каза истината за Радев

Published

on

Член на националния съвет на БСП даде своята оценка на президента Радев и на коалиционното правителство.

Изпразването на военните складове е една от опасностите, защото има нещо необяснимо. Приемаме, че новото управление решава да даде военна помощ на Украйна. Постоянно чувам уверения, че няма да останем без боеприпаси, но същевременно списъкът с помощта не е публичен. Опасенията, че се готви удар срещу Българската армия са оправдани докато не стане ясен списъкът.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Александър Симов, член на националния съвет на БСП.

Никога не сме защитавали позицията за военна помощ, а само за хуманитарна и бежанци. Винаги сме смятали, че нито един патрон за Украйна не трябва да бъде даден. В България интриганстка среда слушам от година и половина, че сме захранвали Украйна с оръжия. Имаме ново управление – да покаже документи, че сме давали пряко оръжие на Украйна.

Не виждам нищо скандално в поведението на Радев при срещата му със Зеленски. Не е вярно, че не казва думата война. Това е част от поредицата лъжи на новото управление, чрез което формират враг, без който не могат да съществуват.

Радев става жертва на двойнственото си поведение, което няма как да не избухне в лицето му. В чужбина звучи като евроатлантик, а у нас има друга лексика.

Тези, които ги вкара в политиката той, в момента го изкарват свой основен враг.

Според мен президентът се готви да влезе в политиката, дали ще е скоро, защото ситуацията е такава, че местните избори не са подходящ момент да застанеш и да изградиш политическо лице.

Всички бяхме убедени, че България се нуждае от редовно правителство и това е така. Но сега е абсурдно – ПП казаха, че ГЕРБ са едва ли не Сатана, а ГЕРБ за ПП, че са едва ли не аматьори.

Замяната на Гешев със Сарафов ще се окаже единствената съдебна реформа, не виждам желание нито от ПП, нито от ДБ да навлязат на дълбоко в тази тема.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени