Connect with us

Парламент

„Възраждане“ атакуваха немския канцлер, искат Габриел да разсее съмненията за предателство

Published

on

С декларация от парламентарната трибуна „Възраждане“ атакуваха немския канцлер Олаф Шолц в „безпрецедентна груба системна и нагла намеса във вътрешните ни работи“. „Политик с падащ рейтинг безпардонно наруши всички европейски принципи като се намеси. И това не бе достатъчно – иззе компетентност от страна на ЕС и влияе на двустранните отношения между България и Северна Мак. За пореден път Германия призна македонската идентичност и език, и бе направена необективна оценка на реформите, извършвани там“, ядоса се Ангел Георгиев.

Той добави, че канцлерът грубо заповядал, че не трябва да поставяме нови условия за присъединяването на Скопие към ЕС. С такива съюзници имаме ли нужда от врагове, попита депутатът. И добави, че след като признавали македонския език, не трябва ли германците ли да признаят баварски , австрийски и др.?

За да разсее съмненията в национално предателство, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел пък трябвало да извика немския посланик за консултации за нарушения на двустранните отношения между други държави и вмешателство във вътрешната ни политика, пише „24 часа“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени