Connect with us

Нюзрум

Екс-министър на ГЕРБ разкри с какво „невиждано оръжие“ плаши Путин: Изпарява всичко в радиус 300 метра, малка ядрена бомба

Published

on

Вероятно няма да предоставим муниции на Украйна, както съобщи украинският посланик у нас Виталий Москаленко. Това би ни въвлякло по-сериозно в отношенията между Русия и Украйна, коментира в „Тази неделя“ Валентин Радев, бивш зам.-министър на отбраната.

„Трябва обаче да бъде чут министърът на отбраната Стефан Янев. Аз бих посъветвал да бъде направено с друга държава. Това може да си го позволи Германия, които го казаха и новината бе съобщена“, коментира Радев.

По думите му това се случва за първи пъти досега Германия не е предоставяла на никого въоръжение.

„Чудя се на Путин защо направи тази авантюра. Това не е Афганистан, Сирия, Ирак. Това е европейска държава и то третата-четвърта военна сила в Европа“, каза още Радев.

„Путин заплаши, че ще не случи нещо невиждано, ако някой му попречи. Това не означава ядрена атака, а предполагам, че са специални авиационни бомби. Мощността им е много голяма и е сравнима почти с малко тактическо ядрено средство. Това нещо е много опасно и ако пристъпят към него в градска среда, това унищожава всичко на 300 м. Буквално се изпарява“, обясни Валентин Радев.

Най-четени