Connect with us

Нюзрум

Разобличиха ги! Голям блъф на премиера лъсна

Published

on

Политиците дължат обяснение към техните избиратели и към обществото, заяви проф. Росен Стоянов – преподавател в Департамент „Медии и комуникации“ в НБУ.

„Ясно беше още от самото начало едно – при липса на коалиционно споразумение с точно разписание и на управленска програма на ангажименти и задължения, разбира се и на разпределение на властовия ресурс, нямаше как да се състави устойчиво, прогнозируемо в по-дълъг период от време правителство.

Всички бягат от думата „коалиция“ като дявол от тамян, защото „Промяната“ не желае по никакъв начин репутационно да се обвързва с ГЕРБ, срещу които въстанаха и на гърба на които те създадоха проекта си и спечелиха немалко гласове“, коментира той, цитиран от БНР.

„Свидетели сме на онова, за което може би не всички участници в процеса са били готови, а именно – дълбока като опитност, като експертиза в правенето на парламент, а не толкова във високо политическо ниво експертиза, в правенето на всекидневен парламент, каквато притежават т.нар. стари партии. С това се сблъскват в момента от „Промяната“, изказа мнението си проф. Стоянов.

Той е скептичен, че правителството ще се саморазпусне на основание на заявката на акад. Николай Денков от началото, че ако не се случват нещата, за които са имали договорка, той самият ще подаде оставка и това правителство ще прекрати своето съществуване. „Има много други варианти“, посочи проф. Стоянов и напомни и ролята на ДПС като едни умели и политически хитри играчи.

„Не е невъзможно, особено с оправданието на невъзможността да се правят конфигурации с оглед на местните избори и неминуемия сблъсък в големите градове, да бъде разтурен и този парламент след правителството“, каза проф. Стоянов.

Той отбеляза изказването на президента Румен Радев от тази сутрин, че „и в мирно, и във военно време той е главнокомандващ“. Според него това не е просто критика, а предупреждение за бъдещи евентуални действия.

Най-четени