Connect with us

Нюзрум

„Възраждане“ с извънреден брифинг! Костадинов си бае за референдум

Published

on

За провеждането на референдум за запазване на българския лев заедно с местните избори се готвят от „Възраждане“. Това заявиха те на брифинг в парламента.

Деян Николов, говорител на инициативния комитет за референдума, припомни, че са събрали над 600 хил. подписа, които вече са минали проверката в НС и тази в ГРАО. Партията очаква протокола, но са сигурни, че имат над 470 хил. редовни подписа.

Сигурно можем да кажем, че референдум за запазването на българския лев ще има, каза Николов. Това щяло да стане въпреки нагласата на т.нар политически елит да се опитат да игнорират и заметат под килима желанието на българския народ. „Особено след вчерашния кадифен държавен преврат, инсталираните в управлението на държавата национални предатели ще искат да не се съобразят с огромна чат от народа, но ние сме тук да не им позволим“, закани се той.

Предвид законовите срокове, след като подписката е внесена на 7 април, парламентът трябва да се произнесе с решение за провеждането на референдум до 7 юли.

Парламентарни избори няма да има следващите 2-3 мес., но вероятно ще е с местните избори наесен, смятат от „Възраждане“. 

От партията са сигурни, че референдумът им е законосъобразен. те не били срещу влизането в еврозоната – договореността била „да влезем в нея някога си“

За поисканите имунитети на Бойко Борисов и Кирил Петков лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов настоя сами да си го дадат. Хората му ще участват в комисия по имунитетите, ако се стигне до такава. „Би следвало да има по една различна комисия за всеки казус, но те се увеличават и ще стане малко смешно“, добави той. И пак призова хората с поискан имунитет да постъпят като тях и да си го дадат, така както той и двама от депутатите му вече са постъпили.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени