Connect with us

Парламент

Кирил Петков притесни парламента: Заплаха за България няма, но в момента в Украйна руснаци стрелят срещу българи

Published

on

Премиерът Кирил Петков дойде в Народното събрание, за да разговаря с депутатите от БСП. Той отказа коментар пред медиите и влезе в стаята на председателя на парламента заедно с икономическия министър Корнелия Нинова. „Решенията се взимат в Народното събрание“, бяха единствените думи на лидера на БСП.

След приключването на почивката депутатите продължиха с дебатите за обща декларация. Премиерът Кирил Петков също се изказа от трибуната.

„Българското правителство остро осъжда действията на Руската федерация. Тази агресия не може да остане без последствие. В Украйна вече има жертви. Българското правителство има ясна позиция и сме категорични, че действията на Русия противоречат и разрушават международното право. Искам да ви призова от тази трибуна да излезете с обща позиция по темата, за да покажем, че България е сред лидерите в света и предприема адекватни действия. Трябва да се обединим и да покажем една обща позиция. Трябва да покажем на нашите партньори от ЕС и НАТО, че стоим твърдо с тях. Аз лично след малко заминавам за Брюксел, където ще изготвим една обща семейна европейска позиция“, обяви премиерът.
„Искам да уверя всички български граждани, че към момента няма никаква пряка заплаха за военни действия срещу България. За съжаление този конфликт няма да завърши утре. Това е цялостен конфликт. В момента в Украйна се стреля срещу българи, а ние тук не можем да вземем обща позиция и да бъдем лидери“, завърши Кирил Петков.

Най-четени