Connect with us

Парламент

ГЕРБ, след като спаси Кирил Петков от световен срам: Не разбираме защо вече не е скъсал коалиционното споразумение

Published

on

Много отдавна твърдим, че това правителство и това мнозинство няма ясни позиции по някои изключително важни въпроси. Това се демонстрира и днес. Това каза председателят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова по време на извънреден брифинг в парламента. 

„Преди няколко секунди чухте колко идеологически различни са партиите. Във време на криза и война се стигна до там, че мнозинството не успя да вземе едно общо решение, а се наложи опозицията да подкрепи правителството, което да има ясна позиция да защити света с европейските и евроатлантическите ни партньори“, допълни тя.  

„Повече от шест часа водихме дебат с текст от декларация, която предложихме преди 2 дни и днес обсъждахме. Шест часа дебат за две думи – „санкции“ и „Русия“. Не разбирам защо още не са си скъсали коалиционното споразумение“, каза Атанасова. 

„Допустимо ли е министър в държава-член на ЕС и НАТО да не назовава войната с истинското и име и партии да гласуват против общата позиция на ЕС и НАТО, която вече е заявена от външния министър Генчовска, която ще стане официална позиция на България, ЕС и НАТО. Надявам се това да бъде урок за премиера – на кого може да разчита в тежки за държавата и Европа кризи“, завърши председателят на ПГ ГЕРБ. 

Най-четени