Connect with us

Парламент

Костадин Костадинов се изказа за Русия в парламента и стана мазало – псувни, средни пръсти, спешна почивка

Published

on

„Възраждане“ е против налагането на санкции срещу Русия. Това заяви oт парламентарната трибуна председателят на партията Костадин Костадинов по време на дебатите за изготвяне на обща позиция за конфликта между Русия и Украйна. 

По думите му в този конфликт България ще понесе икономически щети. Според Костадинов с обща декларация страната ни ще заеме позиция.

„България е независима държава и трябва да взима решенията си сама, ако в нашия национален интерес е да наложим санкции – ще ги наложим, но някой да ми обясни каква ще бъде ползата на България“, каза от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“.

Според него трябва да се предприемат мерки за помощ на българите, намиращи се в Украйна, пише bTV. Той призна, че има нарушаване на международното право и агресия.

Изказването на Костадинов беше упрекнато от депутатите в залата, като настана напрежение.

„Българският национален интерес е международното право да се спазва. Когато има престъпно нарушение – да има реакция.

Имаме нужда международното право да бъде спазвано. Когато на по-малко от 400 км от нашите брегове се развихря война, такава мащабна операция, ние да си мислим, че може да се снишим, за да избегнем санкции, в най-мекия случай е страхотна заблуда“, заяви Христо Иванов от ДБ.

Народните представители от „Възраждане“ поискаха Христо Петров от ПП да бъде наказан заради неприличен жест, той получи забележка от председателя на НС. Страстите в залата се разгорещиха, чуха се и неприлични думи, и се наложи парламентът да излезе в почивка.

Най-четени