Connect with us

Гербери

Бойко пита властта: Ако чужда армия бомбардира Варна и Стара Загора, това война ли е или конфликт!?

Published

on

„Това, което всички очаквахме се случи и за съжаление се оказах лош пророк. Всички знаеха, че трябва да свърши олимпиадата и всичко това да започне. За първи път с всичките си условности президентството и правителството изразиха позиция. Притеснявам ме това което се случва в парламента, че две от партиите не искат да включат в декларацията думите санкции. Не мога да си представя когато света и ЕК обяви два листа санкции, ние се пазарим дали да има думата санкции. Смятайте до къде сме се довели като лоялни членове на НАТО и ЕС, тези хора да ни управляват, ние да сме опозиция. Полагахме огромни усилия да не се стига до този конфликт, Меркел, Макрон и много други. Както и да се опитват да го наричат днес, това е война и дори започват да излитат жертви.“

Това заяви бившият премиер Бойко Борисов след среща на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Поводът е руското нападение над Украйна.

„Да се опитваш да изкараш това военен конфликт, това е все едно са бомбардират Варна, Стара Загора и други градове и ние да казваме, че това е военна операция.“ , допълни той.

„Войната е факт и ние настояваме освен приемане на декларацията, ни е трябва да бъдем единни.“, призова бившият премиер.

Борисов цитира основни пунктове по които изнасяме за Украйна като лекарства, пластмасови изделия, органични торове и още и още, което ще е затруднено.

„От друга страна ние внасяме оборудване за АЕЦ, захар, мазнини, масла, хартия, картон мебели и още много и много.“,

Той подчерта и износа на газ, който на стойност 500 милиарда стокооборот.

От ГЕРБ се надяват да са приключили с анализа и да се ползва целия експертен съвет на държавата включително и опозицията, за да се направи план по всяка една от точките. Вместо месеци наред да източват хранилището в Чирен те го източиха и за техните си фирми и засекретиха комисията.

„Предлагаме да се направи коридор и всички българи, като само в Одеса живеят над 130 хиляди българи. Радвам се, че Радев съобщи че трябва да облекчим идването им. Стотици хора се обадиха на телефоните на партия ГЕРБ готови да помогнат и да приемат хора в домовете си. Дипломацията трябва да продължи да работи, защото загиват хора. Цялата щета от това ще дойде в Европа и в България, а това означава слаба Европа, от което ще последва обедняване.“, заяви Борисов.

„Вероятно това България не е я вълнува, защото ние не участваме в Плана за възстановяване. Това което казвам, може да се приема като критика, но трябва да бъдем единни и да знаем как се справяме по всяка една тема, стомана, чугун, хранително-вкусовата сфера, строителство… ние трябва да мислим как да се работи в самата банкова система.“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Ако правителството има нужда ще дадем нашата подкрепа, защото ние сме го работили това.“, каза Борисов и припомни как с Порошонко заедно са откривали детски градини и са работили заедно. „В 21 век доживяхме в мирна Европа да има пак война.“

Най-четени