Connect with us

Парламент

Слави се появи и разкри какво правителство ИТН ще подкрепи

Published

on

„ИТН ще подкрепи правителство от експерти. За да свърши работа правителството трябва да е експертно, от експерти, хора, които разбират“, обяви във видеообръщение лидерът на партията Слави Трифонов.  Причина за решението е, че след 3 месеца проблемите в държавата ще бъдат в пъти по-големи, смята Трифонов.

„Политиците, които сега отказват да решат тези проблеми, пак ще застанат в предизборна кампания и ще искат да ги избираме. Знам, че един такъв кабинет може да не получи подкрепа, но аз и моите колеги ще сме спокойни, защото сме направили каквото трябва“, заявява той.

По думите му ситуацията в страната е тъжна и отвратителна.

Дава пример с формат, който преди това са правили с колеги му сценаристи, наречен „Добре дошли в България“, в който са участвали само чужденци. „Всички те толкова обичаха България – България и българите. А ние защо не се обичаме? Зам. -главният прокурор се страхува да не го убие главния прокурор. Все едно, че става дума за наркокартели в Мексико. В НС е пълно с хора, които не трябва да са там. Говорят неща, които нямат общо с реалността, защото не могат да се разберат да направят правителство. Как държавата да работи на автопилот, и то в самолет без гориво“, пита Трифонов.

И обяснява – „ На 10 юни държавата остава без бюджет – няма да има пари за лекари, учители, полицаи, за  пенсии. Държавата ще спре да функционира. Защо толкова се мразим, че не можем да си направим качествена съдебна система и парламент.  ИТН е в НС, за да работи, не да се пазари и да гони тяснопартийни интереси. Да се вълнува от депутатските заплати и кюфтета“, казва още лидерът на ИТН.

Най-четени