Connect with us

Импийчмънт

Коларова взриви ефира: Не знам кой какво е обещавал на Гешев, но това значи пълен провал на Румен Радев

Published

on

Всички чакаме да разберем какви са фактите. Резултатът от този конфликт в прокуратурата беше изваждане на информация, която е нелицеприятна за всички.

Това заяви в предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS политологът доц. Румяна Коларова, цитирана от Епицентър, която коментира последните сътресения в прокуратурата и исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев.

„Ситуацията е непредвидима. За мен Иван Гешев се присъедини днес към коалицията анти Борисов и така търси някакви симпатии и това е напълно нормална реакция.

Не знам кой какво е обещавал на Гешев, но, ако има такова нещо, то това означава пълен провал на авторитета на Румен Радев, защото той, чрез служебното си правителство, трябва да го назначи за посланик. За мен е нелепо твърдението, че някой е предложил посланически пост на главния прокурор. За съжаление това е нивото на политическия живот у нас“, добави доц. Коларова.

„Няма как парламентът да реши въпроса с главата на прокуратурата. Те могат да решат въпроса със съдебната реформа и да приемат закон за контрол на главния прокурор.

Нинова и ГЕРБ са пълни антиподи. Всякакъв вид договаряне с БСП би означавало край на ГЕРБ. ГЕРБ възникна като противодействие на БСП. Може би Нинова е била готова за коалиция с ГЕРБ, но Изпълнителното бюро е взело друго решение и правилно го е взела. Аз съм сигурна, че ГЕРБ ще представят кабинет и той ще бъде гласуван в пленарна зала“, категорична бе доц. Румяна Коларова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени