Connect with us

Парламент

Изненада! Мария Габриел посрещна ПП-ДБ, смълча ги с усмивка

Published

on

Срещата между Мария Габриел и членове на ГЕРБ и лидерите на ПП-ДБ стартира в 17 часа днес. Припомняме, че акад. Денков отказа парламентарната група на ПП-ДБ да седне на масата за преговори с партията на Борисов, докато Асен Василев и Кирил Петков не се върнат в България.

В четвъртък представителите на ГЕРБ се появиха в зала „Запад“ и изчакаха търпеливо няколко минути, но след като видяха, че ПП-ДБ няма да се явят, станаха и излязоха.

От ПП-ДБ на срещата днес се дойдоха Асен Василев, Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов и Андрей Гюров. До Мария Габриел по време на разговорите заедно с Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Деница Сачева и Румен Христов.

Мария Габриел стартира с думите, че приоритет на нейното правителство ще бъде съставяне на правителството. Тя описа и общата рамка за основа за работещо проевропейско правителство.

„Споделям накратко и останалите приоритети – правосъдна реформа. Чуха се различни интерпретации на думите ми. Първото, което ще направи министъра на правосъдието с премиер Мария Габриел е да внесе искане за освобождаване на главния прокурор, поради уронване на престижа на системата. Това е работа на министъра на правосъдието, а не на премиера“, посочи тя.

„Това би била важна крачка и заявка за правосъдна реформа. Нужно е да засилим усещането за справедливост. Това очакват българските граждани и това е наша мисия“, каза още кандидатът за министър-председател.

Тя заяви, че следващия приоритет на правителството й ще бъде справянето с инфлацията, енергийната сигурност и всичко, свързано със защита на бизнеса и населението.

„Знаете, че приемането в еврозоната зависи от датата на приемане на бюджета и неговия дефицит“, допълни тя.

Двете партии продължиха разговорите по приоритетите, които бяха изтъкнати.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени