Connect with us

Нюзрум

Проф. Герджиков обяви кой е най-опитният политик и защо местните избори са толкова важни

Published

on

Своят коментар на абсурдната ситуация у нас пред камерите на Bulgaria ON AIR направи бившият председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков.

Според него преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се въртят в омагьосан кръг. „Първата политическа сила е ГЕРБ, следователно втората е тази, която е призвана да направи компромис“, подчерта той, като допълни, че е несериозно депутатите да не могат да изберат председатели на постоянните парламентарни комисии. Герджиков определи действията им като „аматьорщина“ и „самодейност“

Разколебан съм, че ще има редовно правителство. Не може тези хора да не съзнават, че не може да се мисли единствено партийно и егоистично, че в крайна сметка – цяла България гледа тях и ще ги намрази. Местните избори наистина са много важни. Който владее София, на практика владее и страната.

Основните политически играчи са се вторачили в местните избори и затова се стремят да си постелят добре за вот, каза още експертът. Според Герджиков най-опитният в политическите игри е Бойко Борисов.

„Той едва ли иска да ходим на избори. На никого не му се ходи на такива. Не можем да си играем на политика. Нека не бъдем аматьори и най-накрая да направят нещо хубаво за България – да седнат като мъже и да си стиснат ръцете, след което да направят кабинет“, смята бившият председател на НС.

Пред Bulgaria ON AIR гостът представи и становището си във връзка с атентата срещу главния прокурор Иван Гешев.“Хората имат развито въображение и във всичко виждат инсценировка или театър.

Не мога да си представя, че главният прокурор би организирал подобно нещо, за да си укрепи властта. Това е опит за сплашване на главния прокурор“, категоричен бе той.

Проф. Герджиков обобщи, че макар съдебната реформа да се е превърнала в „мантра“ на кабинета, то тя всъщност не е най-належащата.

„Трябва да обърнем по-сериозно внимание на образователната реформа и здравеопазването“, заключи гостът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени