Connect with us

Timeline

Проф. Витанов разкри пъкления план: Днес Гешев, утре Радев

Published

on

„И тъй, честит ви терористичен акт. И това доживяхме. Държавата е силно отслабена, точно по план“ – това написа математикът проф. Николай Витанов в личния си фейсбук профил по повод покушението срещу главния прокурор Иван Гешев.

„Писах ви за политтехнологията, при която една държава се хвърля в хаос, за да бъде по-лесно управляема отвън. Приложена в Румъния, приложена и в България. Ето ви я.

Днес главния прокурор, утре президента. Няма значение. Важното е държавата да е в хаос.

Между другото, организиран с месеци терористичен акт е проспан. Много весело, като се замисли човек, нали така. Ами, щом като имаме сладко спинкане, да се готви следващия, дето ще го взривят.

В България нещата си вървят по план. Нали помните какво ви писах. И казала кравата – му-у-у-у-у. Чула козиката и казала – Ме-е-е-е-е-е. И почнали салтоморталетата. Сценарият е Учителят Уешиба – точка 2 – искате власт, на ви власт. Чакаме точка 3.

Поста ми за европейските ценности предизвика огромен рев. Защо ревете, бе, намери се някой да ви изброи това, pа което ревете и как го спазвате.

Вчерашния атентат показа, че никак не го спазвате. Но защо е така? Много просто, но не можете да го обясните, защото от рев не ви остава време да попрочетете и да помислите.

Ето ви нещо за размисъл. За да разбиеш едно общество, трябва вътре да напльокаш малцинствени групи, които да влязат в конфликти с мнозинството и да го отслабят. Разбито общество – слаба държава, можеш да я крадеш и направляваш отвън колкото си искаш.

Как напльокваш малцинствените групи? Като напльокваш ценности, дето всички трябва да спазват за тези групи, а тези групи изобщо да не ги спазват. И ето ви конфликтите – програмирани. Така ли е? Така е.

Ето – пред очите ви е – държавата е вече толкова отслабена, че посред бял ден се прави и както се оказва, планиран от месеци атентат срещу главния прокурор. Е, къде са европейките ценности. Писах ви къде са – това е миражът, който се показва на магаренцата, докато ги бият с камшика. Прочетете пак поста ми.

Ама какво било при руснаците. Много просто – те не вярват на този мираж и не парадират с европейските ценности. Нали така. А защо е така? Ами не искат да си разбиват обществото на малцинства, непрекъснато търсещи конфликти с мнозинството. Затова.

Хайде стига за българската политика“, написа проф. Витанов.

Сега за войната. Чакаме си юруша. Докато чакаме, правим анализите съгласно Клаузевиц.

И тъй юрдечета мои крякащи – Карл фон Клаузевиц (ден 5)

Четем как при юруша украинската армия като се засили и като обкръжи руската, ще и види сметката. Обкръжаването на противниковата армия обаче и трудна работа.

Клаузевиц ни казва, че обкръжение се прави, за да се отрежат пътищата за отстъпление на противниковите сили. Проблемът, пише Клаузевиц е, че отделните колони или армии, насочени да обкръжават неприятеля, ще бъдат токова отдалечени една от друга, че няма да са в състояние да вземат участие в един и същи бой едновременно.

Противникът, намирайки се в центъра, ще може да се сражава с всички тях чрез една и съща армия и може да ги разгроми една по една. Това може да нулира всички преимущества, породени от обкръжението. Така, при равни сили, страната, която обкръжава е в по-слабо положение от страната, която е обкръжена.

Хайде сета, да приложим тези мисли на Клаузевиц към войната в Украйна. Най-напред към Бахмутската месомелачка и после – към очаквания юруш.

При Бамутската месомелачка силите са приблизително равни като численост, като отчетем какво има украинската армия по линията Константиновка – Краматорск. Следователно, обкръжението е неизгодно по Клаузевиц.

Това обяснява руската тактика на месомелачкака – нямаме пълно обкръжение, на противникавите сили са под такъв натиск, че украинската армия трябва непрекъснато да хвърля нови части, за да спасява положението под огъня на превъзхождащите руска артилерия и авиация. Месомелачката работи и това отслабва капацитета за юруш, както и за украинска победа във войната.

Следва юрушът. Какво ще прави този юруш? Ще обкръжава градове при равна численост и при липса на артилерийско и въздушно превъзходство?

Есенните юруши можеха лесно да бъдат спрени. Руснаците предпочетоха тактическо отстъпление, за да си запазят живата сила и пуснаха месомелачките в действие.

Този път обаче, руснаците няма да отстъпват. Украинската армия е решила да даде решителното сражение и то при условия, неизгодни за нея според Клаузевиц. Някои украински генерали виждат това и се мъчат да протакат.

Това още повече влошава нещата със шансовете за юруша, тъй като руснаците започнаха да нанасят масирани превантивни удари.

Юрушът трябва да почва. Максимално скоро. Или руснаците ще го удавят в кръв, преди да е почнал. След което следва фон Молтке – като нямаш армия, губиш и територия. Гледаме.

Да спрем дотук. Има голяма разликата в нивата на Карл фон Клаузевиц и Крякан фон Юрдековиц. Чакаме подкрякванията на Крякан фон Юрдековиц или с други думи казано – на Кряканчо от Юрдековица.

Сили се Кряканчо, съска колкото може, но най-голямото му постижение е, да каже, че аз съм бил юрдек. Крякнчо-о-о-о, концепцията за юрдека я наложих аз, нали така. Хайде сега, ти си измисли друга концепцияи я наложи. Ама не можеш. Затова крякаш анонимен по ъглите, та да не те вижда никой. Че види ли те, може и да те познае. И тогава ще започне истинската веселба.

Следват рубриките

Политологията – (Ден 125)

караме нататък с политическия конфликт. Политическият конфликт беше стълкновение и противоборство на различни социално-политически сили, свързани с политически субекти със стремежи за реализация на политически интереси и цели, свързани с борбата за взимане на властта и нейното преразпределение.

И тъй, няколко дни ще потичаме па ъглите, за да видим какви видове политически конфликти има. И като тичаме по ъглите, полека ще класифицираме текущия политически конфликт у нас.

Бегом към ъгъл 4 – ъгълът се нарича количество на участниците. Понеже разглеждаме политически конфликти, оставяме настрана монополярния конфликт – тоест човек конфликтува сам със себе си. Като почна разказите за психологията, ще ви го обсъдя и него.

Политическите конфликти са поне биполярни – има най-малко двама участника. Това е когато властта например е концинтрирана в двама човека – Цезар и Помпей в Рим например. В татковината конфликтите са мултиполярни – има повече т двама участвици.

Гредате из парламента – мултиполярен конфликт (и като броите участниците, да не забравите президента). Значи – у тоз властица, у оня властица, достатъчно властица да се драчи с останалите, демек да участва в мултиполярен кофликт. Държавата гърми, бомби търмят по пътищата, ама карай да върви. Ето ви

Закон на Витанов: мултиполярният конфликт винаги еволюира до биполярен, преди да се разреши.

Дали ще са хватки за отнемане на власт, дали ще са бомби – пътища за еволюция от мултиполярен към биполярен конфликт – много.

Следващият ъгъл се нарича форма на проявление на конфликта. Имаме мирни и немирни ковфликти. Ганьо фон Балкан предпочита да вика. Ама от време на време конфликта по нашите земи става немирен, такованка.

Накрая днес – ъгъл 6 – степен на развитие на конфликта. Биват латентни и открити. Тук имаме

Закон за Витанов кръговрата на конфликта: Всеки открит конфликт води до латентни такива. А предназначението на латентния конфликт е да стане открит.

Ами по колко ъгли ще тичаме още, бе Витанов? Ъглите са 12, значи още 6. Тичането продължава утре.

Следва малко демография от книжката

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 83)

Днес само един цитат от страница 119 от книжката, който е показателен за идиотската ситуция, в която се намира обществото ни.

… Един от авторите на този труд (Н.В) направи експеримент, като използва ученическите си знания и кандидатства за работа в строителството, за да види, каква е разликата в заплащането на труда му като старши научен сътрудник и труда му като строителен работник……

След като демонстрира уменията си, на автора му бе предложена месечна заплата, приблизително трикратно надвишаваща текущата му заплата. След любезния отказ, предложението за заплащането беше повишено с десет процента.

След вторят отказ, шефът на фирмата се поинтересува за колко и къде работи в момента така упоритият кандидат. Като чу, той поклати глава и с бащински глас попита защо авторът си съсипва живота с тая наука при тия дюлгерски умения…

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка. Писано през 2005 година.

И се питате, защо мозъците изтичат в чужбина. Отговорете си сами.

Спираме за днес.

Следва рубриката

Въпросите и отговорите на Витанов

Колко дни вече е валидна прогнозата на Витанов за болници, празни от Ковид – 285. Я-а-а-а-а, станаха 9 месеца, Че и десетият почнал.

Колко дни вече е валидна прогнозата на Витанов, че няма да има дифузно разпространение на Ковид вируса – 389. 1 година и 24 дни. Вече имаме прогноза на Витанов, чиято валидност прехвърли 1 година.

Летвата за тези, които ще анализират и прогнозират следващите пандемии е вдигната доста високо. И още ще се вдигне.

Та в тая рубрика подкарахме теорията и практиката на конфликта.

Въпрос – как характерът на ковфликта зависи от субективното възприятие? Казват, че конфликтът имал образ. Един вижда един образ, друг вижда друг образ. От какво зависи тая работа – кой какъв образ на конфликта вижда. О три неща.

1. Представата за самия себе си. Като се събуди, Крякан фон Юрдековиц се оглежда в огледалото, какъв е умен и красив. Не смее да пита огледалото, че не знае какво ще му отговори (няма да подпалва конфликти докато е още в къщи, я!). Излиза навън и като види другите какви са грозни и глупави, потрива ръце и денят започва.

2. И като види другите какви са грозни и глупави значи. По научному казано – като възприеме другите участници в конфликтната ситуация. И знае Крякан, че конфликтите ще почнат. И почва да тренира. Я-я-я-я-я, непокрито паве. Пльос шкембето на павето. Повече пот в тренировките, по-малко болка в боя.

3. Възприемане на околната обществена среда. На някои таз околна среда им харесва. На повечето у нас обаче, не им харесва. Как беше в песничката на бате Асен

Вчера тъй ми се случи,

че от нашего брата,

моя милост получи

мощен удар в ребрата

Това си е неблагоприятна обществена среда. И като така – бой по муцуната на нашего брата. Казано по научному – възприемането на околната среда лесно води до образи, предполагащи конфликти. И тъй, ден, след ден, след ден.

Хайде стига за днес, че почва парламентарният театър, а той не е за изпускане.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната да ви подминават“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени