Connect with us

Демос

ЗЛОВЕЩА ГЛЕДКА: През 10 метра на Главната в Пловдив има по един умрял…

Published

on

Точно 20 са закритите през последните дни търговски обекти на пловдивската Главна улица, само в частта й от Одеона до подлеза с бул. Шести септември, през всеки 10 метра има по един умрял бизнессъобщава plovdiv-online.com.

На първо място е „Мекица и кафе“, мястото, от което Кирил Петков и Асен Василев стартираха националната си предизборна кампания преди долу-горе четири месеца. Впрочем точно тук пловдивчанка изля леген с вода върху главата на бъдещия премиер, на което той отговори: „Ще ми върви по вода“.

„Мекица и кафе“ работи, но трите магазина до него са хлопнали кепенци.

Обръщаме се на другата страна – и хоп, още един обект отстрелян.
Минаваме пл. Римски стадион и се натъкваме на фалиралия AWG Fashion Style.

Феновете на Продължаваме промяната сигурно ще кажат – какъв моден стил в тези времена. Обаче точно до „модния стил“ е хлопнала кепенци кинкалерия, в която цените – все още неизтрити от прашната витрина, са от 10 лева до максимум 45 лева за артикул. И това не върви.

Обръщаме поглед отсреща към бившите Хали, сега Билла. Магазинът до входа не работи.

Джелатерията до чешмичката на ротарианците е затворена, а жена пред нея обяснява нервно за колко пари се дава под наем обекта.
Отсреща е общинската галерия Капана.

Отляво – фалирали два магазина, отдясно – трети, паднал в битката за Продължаваме промяната.
Продължаваме броенето на търговски трупове.

От същата страна в клинична смърт е Aldom – представител на USA Aluminium Composite Panels.
Хвърчим към подлеза с „Шести септември“ за глътка кафе в знаменитата кафетерия Argento – няма никой. Вратата е залостена – за по-сигурно отвътре, с цяло масивно канапе.

Магазинът Gandida до кафе-сладкарницата, е затворил също.

Джелатерия Leonardo досами пресечката на Главната с Капана е фалирала.

Преди Одеона изпържени на електрическия стол са и бутикът Paolo Bоticheli, и Reds, и Ритмо – последният е магазин за батерии и други артикули. Излязъл от ритъм, явно.

Точно 20 мъртви обекта на пловдивската Главна. Всички те са работели допреди месец. Разстоянието на разходката е точно 200 м. и е на пъпа на Пловдив. Това не се е случвало досега, въпреки сменящи се собственици и наематели на Пловдивската главна улица.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени