Connect with us

Нюзрум

Каназирева хвърли ръкавицата на другите кандидат-кметове за Пловдив: Този път няма да съм първа

Published

on

„Съюз за Пловдив“ ще участва на предстоящите изборите. Ние винаги първи сме обявявали кандидатура, листа, кампания и програма. Този път няма да сме първи. Нека да изчакаме и останалите кандидатури“. Това заяви лидерът на партията и бивш областен управител на Пловдив Дани Каназирева на брифинг пред журналисти“. 

На въпрос дали лично тя ще се кандидатира за кмет на града, Каназирева отговори: „Нямам притеснения и винаги съм била открита. Много пъти съм заявявала, че не ми е на всяка цена. Познаваме изключително добре проблемите, работили сме, доколкото сме имали възможности и правомощия, като областен управител, преди и след това в Общински съвет. Този път няма първа да обявя първа аз и моят екип формата, начина и дали ще се кандидатирам“. Каназирева посочи, че се водят разговори с организации в десния политически спектър за евентуално общо явяване на изборите, но към момента няма нищо конкретно.  

„Въпреки всичко, смятам, че трябва да има широко обединение, защото всички извънредни парламентрани избори показаха ясно, че никой вече няма да има абсолютната власт, че тряба да се научим да уважаваме опонента, да превръщаме мненията и позицииите на отсрещния в работещи решения, да се научим на култура и възпитание“, посочи още Каназирева. 

Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“ подчерта, че трябва да се внимава с избора на следващия кмет на града и че не може да си позволим експерименти. „Следващият мандат ще бъде изключително сложен. Следващият кмет трябва да бъде симбиоза между опит и енергия – да притежава и двете. Няма как с чиновнически подход да се постигне нещо в следващия труден мандат, при усовия че ще имаме голяма задлъжнялост, много проекти, които ще трябва да се плащат в следващите бюджетни години. Общо взето трябва работещ кмет. На нас не ни е работа да съвветваме останалите, затова водим разговори с тях. Но ако обществото, лидерите на другите политически сили са достатъчно узрели, ние можеда участваме като партньори, но като истински партньори, а не като подчинени. Другият вариант е да се явим сами на изборите, както сме правили откакто съществува „Съюз за Пловдив“, посочи Парасков. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени