Connect with us

Нюзрум

Ген. Миланов проговори за взривното устройство и задействането му

Published

on

От думите на главния секретар на МВР не стана ясно къде е било поставено взривното устройство и как е задействано. Това заяви пред NOVA бившият шеф на НСБОП и НСО ген. Румен Миланов.

Експертът предполага, че детонацията е станала по електронен път. Това означавало, че извършителите са имали информация за маршрута, по който ще мине Гешев.

„Плюс е, че няма пострадали лица, но сме в информационен вакуум. Не станаха ясни подробности. Няма информация. Не можем да правим по-конкретни заключения“, подчерта ген. Миланов.

„По протокол се действа в такава схема. На пободен инцидент трябва да се изпратят експерти, за да разберат детайлите на деянието“, категоричен бе той.

„Не знаем къде се е задействало това устройство. Автомобилите на НСО се преглеждат детайлно, има много неизвестни“, каза още ген. Миланов.

По думите му, ако устройството е било встрани от пътя, това означава, че извършителите са имали информация, че Гешев ще минава оттам. А фактът, че се е задействало, когато кортежът е минавал през това място, говори за това, че е имало информация, кога ще мине. Устройството вероятно е задействано електронно по някакъв начин.

„Трябва да стане ясно какъв вид е било това устройство, неговата мощ“, коментира ген. Румен Миланов.

Най-четени