Connect with us

Нюзрум

Йотова побесня: Дайте да замажем ситуацията! Несериозно е!

Published

on

„Българската конституция е ясна, мандат се взима за целия период от 4 години, а не за няколко месеца. Какво ни говорят днешните политици: „Дайте сега да замажем ситуацията, а след месеца пак на избори“. Това е несериозно към българския избирател.

„Не мога да ви опиша как изглеждаме в очите на европейските ни партньори“, коментира пред БЛИЦ вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя беше в Първомай по повод празника на града и откриването на майските празници на културата.

Запитана как оценява работата на служебното правителство, тя отговори:

„Не може в едно управление да има само позитиви. Служебното правителство се сблъска с много трудности в началото, но много бързо се взеха сериозни мерки, защото помните как изглеждаха цените на газ, на горива, как изглеждаше инфлацията. 

Всичко това трябваше да се оправи с много бързи и решителни действия, и то при отсъствието на парламент. Защото когато имаш подкрепящо Народно събрание е много по-лесно. Въпреки това, те успяха и направиха не само реформи, а се взе решение за стратегически проекти.

И нека да припомним, че България се превръща в енергиен център с подписаното споразумение с Турция. Служебното правителство вдигна летвата много висока и се надявам тези, които ще дойдат, да не са жертва на реваншизъм и личностни отношения“, каза Илияна Йотова и призова към повече отговорност народните представители. 

В следващите дни президентът ще реши кога ще връчи първия мандат. Това е изключително и само негово право. Това коментира пред журналисти в Първомай вицепрезидентът Илияна Йотова, информира БТА.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени