Connect with us

Timeline

Президентът стартира деня с емоционално обръщение към всички българи

Published

on

Дълг на всички институции е да уважават и пазят резултатите от труда на българите и да не ги разхищават. Това написа президентът на България Румен Радев в своя официален профил във  Фейсбук по случай 1 май – Деня на труда и на международната работническа солидарност.

Държавният глава отбелязва, че кризите през последните години и последиците от войната в Украйна засегнаха дълбоко обществото ни и изостриха социалните неравенства.

„Само солидарни и сплотени, работейки за интересите на България, можем успешно да преодолеем изпитанията на днешния и на утрешния ден“, категоричен е Румен Радев.

Ето какво гласи цялото обръщение на президента към българския народ на 1 май:

Advertisement

„Скъпи сънародници,

Демокрацията и развитото общество са немислими в отсъствието на социална справедливост. Без осъзнатото и ежедневно отстоявано разбиране, че успехът може да е общ, само ако се гради на честен труд.

Нормираният работен ден, здравното осигуряване, платеният отпуск и пенсиите днес са права, извоювани с цената на много жертви. Тяхното качество и спазването им са показател за зрелостта на обществото ни. Наша обща задача е да отстояваме каузата на социалната справедливост, така че българите уверено да планират и градят своето бъдеще в собствената си държава.

Кризите през последните години и последиците от войната в Украйна засегнаха дълбоко обществото ни и изостриха социалните неравенства. Затова дълг на всички институции е да уважават и пазят резултатите от труда на българите и да не ги разхищават. Само солидарни и сплотени, работейки за интересите на България, можем успешно да преодолеем изпитанията на днешния и на утрешния ден.

В Световния ден на труда и международната работническа солидарност, благодаря на всички хора, които със своята енергия, ум и почтен труд, въпреки всички трудности, градят  достойно бъдеще за своите семейства, нашето общество и България. Честит Първи май!“.

Advertisement

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени