Connect with us

Fake Harvard

Жената на премиера Кирил Петков: Мързи ме да ставам българка, но ще трябва, заради Киро

Published

on

„От мързел не кандидатствах по-рано за паспорт”, призна премиершата Линда Макензи. 

„Трябваше да подам документи много по-рано за български паспорт. Но от мързел не го и направих!” Това признание направи съпругата на премиера Линда Петкова, след като взе успешно изпит по български език – само една от стъпките за придобиване на българско гражданство.

Миналата седмица Петкова се похвали с удостоверението си от просветното ведомство, че владее български. Самата Линда обаче признава, че получаването на БГ-паспорт е едно от най-трудните неща, с които се захващала. И най-времеемкото.

Самата тя обаче решава да задвижи получаването на български паспорт, тъй като в противен случай не може да гласува на избори у нас. Тъй като няма българско гражданство, Петкова не успява да пусне бюлетина нито за съпруга си, нито за партията му на миналите избори на 14 ноември. „Затова сега се задействах, искам да гласувам”, разказва на приятелите си Линда, давайки да се разбере, че или в дома на Кирил Петков се обсъжда сериозно предсрочно отиване на нови парламентарни избори, или Линда държи да участва с бюлетина за кмет, какъвто съпругът й ще издигне.

Като канадски гражданин и такъв на трета страна, Линда Петкова дори не е сред чужденците, които имат право да изберат евродепутати от България. Това право имат само чужди граждани на страни от ЕС.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени