Connect with us

Гербери

Бойко призна пред мнозина: Няма по-подготвен за премиер от мен, но се дръпнах, а Кирил и Асен…

Published

on

„Не ме интересуват имената за кабинет. Правилното е, че по-подготвен от мен няма, но аз се дръпнах. Кирил и Асен също трябва да се дръпнат, за да има кабинет, който да управлява 4 години“. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод излезлите имена за проекто-кабинет от страна ПП-ДБ.

Според списъка Николай Денков ще е предложен за министър-председател, Кирил Петков вицепремиер отговарящ за Шенген, еврозоната и службите, Асен Василев финансов министър, а Атанас Атанасов е настоял да бъде МВР шеф.  

Борисов посочи, че ако финансите на държавата са в добро състояние и този, който го и причинил трябва да получи награда…

 „Ако е вярно това, че Атанас Атанасов ще е с МВР – това е абсолютно неприемливо за нас“, категоричен бе Борисов и допълни, че ГЕРБ също ще искат да имат свои представители в правителството.

„Имам колеги, с които разговарям, слушам мненията им и ги обобщавам. От инат българите са показвали много пъти, че могат да катастрофират. Нали знаете, че само в българския казан няма дявол, защото те сами се теглят надолу“, каза още Борисов.   

Лидерът на ГЕРБ е на мнение, че ако Кирил Петков и Асен Василев участват в правителство, то ГЕРБ ще представят имена на знакови хора за кабинета, като Делян Добрев и Томислав Дончев. „Ние ползваме медиите, за да информираме нашите избиратели и симпатизанти, а иначе с тях сме си изговорили всичко“, отсече Борисов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени